Пазли Djeco

Фільтри 1
Сортування
Обрати
Спочатку популярні
Спочатку акційні
Спочатку новинки
Спочатку дешеві
Спочатку дорогі
13 товар(ів)

Пазли для дітей

Чимало батьків не втрачають нагоди придбати пазли для дітей. За їхньою допомогою можна цікаво і захопливо провести дозвілля з дитиною, зайняти її спокійною грою. До того ж пазли сприяють розвитку логічного мислення в малюків. Тому головоломки для найменших не можна назвати звичайною грою. Фахівці вважають, що діти, які періодично збирають пазли, вирізняються більш розвиненим мисленням та дрібною моторикою рук.

Популярність і користь пазлів для дітей

Інтернет-магазин Kidis пропонує великий асортимент різноманітних іграшок і товарів для дітей. Тут ви можете зустріти пазли для найменших та інших вікових категорій. На думку психологів, головоломки такого типу є ефективним і захопливим інструментом для навчання дитини. За допомогою пазлів можна розвивати такі навички.

  • Логічне мислення. Діти під час ігрового процесу думають і розмірковують щодо того, наскільки та чи інша деталь підходить для певної ділянки картинки, і таким чином приймають рішення.
  • Образне мислення. Такі ігри сприяють коректному сприйняттю різних об'єктів. Головне – правильно розпочати гру. Попередньо дитина може уважно вивчити малюнок, нанесений на коробку. Краще спільно обговорити з малюком картинку, наголосивши на її деталях. Такий підхід дозволяє уявити й точніше запам'ятати всі елементи та розпочати процес складання.
  • Зорова пам'ять. Щоб зібрати пазли для дітей, необхідно запам'ятати те, яким має бути результат (він нанесений на коробку). Пам'ять тренується за рахунок звернення дитини до образу під час складання картинки з її окремих елементів.
  • Концентрація уваги. Під час гри діти обирають деталі та намагаються їх поєднувати. Вони можуть робити як правильний, так і помилковий вибір, у цьому немає нічого негативного. Адже в такий спосіб вони вчаться концентрувати свою увагу, визначати, чому елементи не підходять.
  • Дрібна моторика. Перебирання дрібних деталей пазла сприяє скоординованій і точній роботі пальчиків і кистей рук. Малюк тренується брати маленькі частини, знаходити їх розташування у великій картинці та встановлювати їх у потрібне місце.
  • Мовні навички. Використовуючи дитячі пазли для дітей у грі, батьки можуть спілкуватися зі своєю дитиною. Розповідайте про те, що зображено на малюнку, запитуйте, в який колір пофарбовані ті чи інші елементи.
  • Сприйняття предметів. За допомогою головоломки малюки вчаться розрізняти форми (трикутник, коло, квадрат), знайомляться з розмірами та кольорами. Додатково дитина навчатиметься складати одне ціле з окремих частин.
  • Терпіння та посидючість. Маленькі дітки дуже рухливі й рідко коли можуть всидіти одному місці. При цьому пазли для малюків приваблюють їх і вчать зосереджувати свою увагу на чомусь одному. Із першого разу зібрати всю картинку виходить не завжди. Це спонукає повертатися до незакінчених справ і виявляти терпіння для отримання результату.

Як можна підсумувати, одна невелика гра здатна дати багато корисного для вашої доньки чи сина. Головне — зуміти залучити дитину до процесу складання головоломки.

Вікові обмеження при виборі пазлів

Купуючи таку розвивальну іграшку для своєї дитини, батькам насамперед важливо орієнтуватися на вікові обмеження. Обравши занадто простий або навпаки складний варіант, викликати інтерес у малюка не вийде. Щоб підібрати пазли за віком, враховуйте наведені нижче рекомендації.

  • Для дітей віком до 2 років слід обирати головоломки, що містять не більше 5 деталей. Такий пазл виглядає як розрізана картинка. Кожна деталь буде достатньо великою, зручною та безпечною для малюка.
  • У 2-3 роки дитині властиво добре розумітися на картинках, які складаються з 6–8 частин. Вони можуть бути меншого розміру, а їхнє скріплення потребує певних зусиль.
  • Малюкам, яким виповнилося 3 роки, можна вибирати пазли дитячі, де кількість елементів буде від 12. Поступово можна брати складніші моделі. Так у майбутньому обирайте моделі, в яких буде до 20 елементів.
  • Дитині 4 років і старше можна вибирати варіанти пазлів, в яких пропонується 30 деталей. Діти в такому віці більш посидючі, тому можуть складати складніші зображення та картинки.

Разом із віком слід враховувати і матеріал, з якого зроблена розвивальна іграшка. Так для найменших підійде дерев'яний пазл. Він приємний на дотик, дитина буде не тільки залучена до процесу складання, а на додаток познайомиться з природним матеріалом. Моделі з картону будуть дешевшими, проте уважно проконтролюйте такі варіанти: обирайте ті, де матеріал буде достатньої товщини та жорсткості.

Розвивальні пазли

Хочете познайомити малюка з навколишнім світом? У цьому вам допоможуть розвивальні пазли для дітей. Дитина вчиться складати з окремих частин зображення, наприклад, різних тварин, запам'ятовуючи як вони виглядають і називаються. Або є варіанти логічних пазлів, до прикладу, звірят та їх улюбленої їжі. Таким чином ви будете зі своїм малюком не просто грати, але і з користю проводити час.

Правильно підібрана головоломка залучить дитину до гри, вона буде з цікавістю розглядати картинку, а супроводжувальна розповідь відкладатиметься в її пам'яті. Тому діти, які грають із розвивальними пазлами, швидше починають говорити, розпізнавати предмети, активніше освоювати логічне мислення.

Як вибрати дитячі пазли?

Обираючи пазли для дітей, слід звернути увагу на таке.

  • Кількість деталей — для найменших буде достатньо навіть 4 елементів, старшим дітям поступово підбирають головоломки складніше.
  • Вік і концентрація уваги — діти в 2 роки і 4 можуть приділяти одній грі різний час, на цей показник слід орієнтуватися.
  • Розмір елементів — тут діє правило за принципом кількості деталей.
  • Малюнок — слід враховувати деталізацію картинки, вік малюка і тематику, якій він віддає перевагу.
  • Матеріал — для найменших слід брати моделі без кутів і добре відшліфовані.

Інтернет-магазин Kidis пропонує широкий асортимент пазлів для дітей, кожен товар має опис характеристик і рекомендований вік. Ви можете зробити зручний вибір.

Читати повністю